Algemeen
Advies
Intermediair
Referenties
Contact
  Informatie
 
 
 
 


Interoperability in de Praktijk

Door interoperability ontstaat meerwaarde op het gebied van functionaliteit en efficiŰntie .

MANSVELD Beveiligings- en Installatietechniek heeft in samenwerking met SIEMENS / Fire & Security Systems een beveiligingsinstallatie verwezenlijkt die alle vier de disciplines omvat: Brandbeveiliging, CCTV, Inbraakbeveiliging en Toegangscontrole.

Volledig ge´ntegreerd
Het hoofdkantoor en logistieke centrum van De Mandemakers Groep in Waalwijk beslaat circa 61.000 m2, de oppervlakte van bijna 12 voetbalvelden. Weliswaar is dat inclusief de verdiepingen van het kantoor. De afmetingen op de begane grond van het magazijn ( ca. 9 voetbalvelden ) zijn toch dusdanig groot dat mensen de fiets namen als ze van de ene naar de andere kant van het gebouw moesten. Afgezien van de omvang van het project is dit op zich natuurlijk niet zo bijzonder. WÚl bijzonder is dat alle disciplines volledig zijn ge´ntegreerd. Hierdoor kunnen alle onderdelen van de installatie softwarematig aan elkaar worden gekoppeld. Werkelijk elke denkbare Ún ondenkbare combinatie is mogelijk.”

Familiebedrijf
De Mandemakers Groep is vooral bekend van de keukens, maar inmiddels maken ook verschillende andere ondernemingen er deel van uit. Het is nog een echt familiebedrijf. Men heeft bij het realiseren van het nieuwe complex hoofdzakelijk andere familiebedrijven ingeschakeld. Volgens Mandemakers kun je met dergelijke ondernemingen veel sneller zaken doen.
Voor het integreren van alle beveiligingsdisciplines is natuurlijk veel kennis nodig.

MM 8000 paraplu
Bij Mandemakers is voor brandbeveiliging een Siemens FC700 Synova systeem toegepast, voor de toegangscontrole SiPass Integrated, voor de camerabeveiliging (CCTV) Sistore MX en voor de inbraakbeveiliging Sintony.
MM 8000 zorgt voor de integratie van de vier afzonderlijke systemen. MM 8000 fungeert als een soort paraplu waaronder je alles kunt integreren. Deze software is in een bijna oneindige variatie te programmeren. Simpel gezegd komt het erop neer dat aan bepaalde voorwaarden bepaalde acties zijn te koppelen. Als er bijvoorbeeld een inbraakalarm binnenkomt, kunnen automatisch camera’s op de betreffende sector worden gericht en bepaalde deuren worden afgesloten of juist ontsloten en de verlichting geschakeld . Zodra een vrachtwagen bij een laad- en losplaats staat kunnen de camera’s opnamen maken, zodat precies is na te gaan welke goederen in welke vrachtwagen gaan. Vrijwel alles is mogelijk. Alleen stellen bepaalde overheidsregels soms beperkingen. Dit is bijvoorbeeld het geval op het gebied van brandbeveiliging. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle vestigingen van de hele Mandemakers Groep onder de MM 8000 paraplu zullen worden gebracht. Dan kan men in principe alles vanuit het hoofdkantoor aansturen. Ook kan in het hoofdkantoor worden bepaald welke rechten aan bepaalde passen worden toegekend. Het op deze manier integreren van afzonderlijke systemen biedt ook het voordeel dat men op een centrale plaats alle historische gegevens van alle vestigingen kan uitlezen. Met Siemens MM 8000 is dit niet moeilijk. De software zorgt voor eenvoudige navigatie en kan elk niveau op een heldere wijze grafisch weergeven. Hierdoor krijgt de gebruiker heel gemakkelijk ruimtelijk inzicht in alle aangesloten systemen.


Terug naar het referentie overzicht